Telefon töltő

Aki használ mobiltelefont, az ismeri a vezetékes töltőt. Általában alap kellék a táskában, főleg ha hosszú időre megyünk valahova.

Sajnos a gyakori használatból eredően hamar szétmennek, és újat kell venni. Ilyen esetben ajánlott mindig gyárit venni, ami a legoptimálisabb a telefonhoz, vagy ha mindenképpen utángyártottat vásárolnánk, vagy divatos verziót, nézzük meg a tulajdonságait. Passzolnia kell ugyanis a telefon akkumulátorának a teljesítményéhez.  Ronthatja a telefon akkumulátorát egy nem megfelelő töltő, ezzel megrövidítve az élettartamát.

Telefon töltő

Egyre elterjedtebb már az alacsonyabb árkategóriájú készülékek között is a megnövel akkumulátor és napi használhatóság, kapható gyorstöltő.  Ennek célszerű utánajárni, mivel egy gyengébb telefont nem tölthetünk gyors vagy extra gyors töltővel. Amennyiben előfordul és gyakran, akkor kinyírjuk vele a telefonunkat. Itt is figyelembe kell venni, hogy gyárilag mit adtak és mit ajánlanak a készülékhez.

Így tehát a sima töltők mellett a gyors és extra gyors töltőkkel, nagyon gyorsan akár 30-60perc alatt feltölthetjük a mobilunkat.

Emellett kapható vezeték nélküli verzió is, ami általában nem gyári kellék, csak ajánlott és kényelmi funkció. Ezzel az eszközzel a mobilt ráhelyezve egy felületre tölthetjük a telefonunkat, kábelek nélkül. Ez tudásban ugyanazt hozza, mint a vezetékes társa, nem tölt fel gyorsabban, emiatt inkább design és kényelmi funkciója van.