Extra kiegészítők számítógéphez és laptophoz

Nagyon sok féle és fajta kiegészítőt találhatunk a piacon, amik egyesek szerint feleslegesek, mások szerint viszont megkönnyebbítik az életet. Főleg, ha munka vagy iskolaügyben, sokat kell használni a gépet. Nézzünk meg néhányat.

Egér

Számítógéphez alap kellék a billentyűzeten kívül, a laptopokba viszont beépített funkció. Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy ha külső billentyűzetet nem is használunk a laptophoz, a külső egér, viszont nagyon praktikus. Sokkal precízebben lehet használni, pontosabb és gyorsabb, nem beszélve arról, hogy jobban kíméli a kézfejet. A beépített egér leginkább utazáskor megfelelő.

Egér

Billentyűzet

Ugyancsak egy kényelmi extra, ami a laptophoz nem feltétlenül kellhet, de a számítógéphez elengedhetetlen, illetve manapság már a tévék hátuljába is be lehet helyezni egy bluetooth billentyűzet csatlakoztatóját, így azt is lehet irányítani, hanyagolva a távirányítót.

Az egér és a billentyűzet is létezik vezetékes, illetve vezeték nélküli verzióban is. Egyéni, hogy kinek melyik tetszik jobban, melyiket használná szívesen, annyi biztos, hogy a vezetékes mára elavult forma. Kényelmetlen, hogy útba van a zsinór, ami esetenként rövid is. Emellett a tévéhez is használhatjuk, amihez nem lesz jó a vezetékes. Tehát a mobilabb, kényelmesebb fajta a bluetooth-os kiegészítő.

Pendrive

Egy nagyon szuper találmány, amivel egyszerűen tudjuk szállítani a fájljainkat, illetve tárolásra is alkalmas. Természetesen van már külső merevlemez és társai, amin biztonságosabb és nagyobb tárhelyen tehetjük meg mindezt, viszont a kistestvére a pendrive is működhet. Főleg, hogy a kisebb 2, 4, 8, 16, 32, 64 Gigabyte-os fajtákon túl könnyen elérhetőek a 128, 256, 512 GB és az 1-2 Terrabyte is. Ezeken nagyméretű fájlokat, dokumentumokat, filmeket és képeket is bátran tárolhatunk. Előnye, hogy ha esetleg meghibásodik a gépünk, a külön tárolt dolgaink biztonságban maradnak.

Pendrive