TV tápegység, adapter, töltő beszerzése

Kényes téma a tápegység, csere esetén bizony jól meg kell fontolnunk, hogy milyet vásárolunk és bizony nem érdemes elaprózni a dolgot. Tudjuk például miért meleg a TV töltője? Azért, mert a működése veszteséges, ami azt jelenti, hogy valójában több áramot fogyaszt, mint amennyire a tévének valóban szüksége van. Ez normális jelenség, a veszteség pedig hővé alakul, vagyis ezért melegszik fel. Igen ám, de koránt sem mindegy mekkora ez a veszteség, vagyis vásárlás során mindenképpen kérjük az eladó vagy a szakember véleményét.

TV tápegység, adapter, töltő

A töltők beszerzését megteheti a shopX Webáruház-lánc baloldali fotóra klikkelve.

A veszteség mértékét a hatások százalékos értéke adja meg. Minél nagyobb a hatásfok, annál kevésbé pazarol az adott táp, tehát érdemes erre odafigyelni. Az sem mindegy, hogy a megadott hatásfokot milyen terhelés tartományban tudja biztosítani nekünk a kiszemelt modell. Tehát a dolog valóban nem egyszerű, azt hihetnénk, hogy táp, táp, jól van az úgy, mindegy milyet veszek, pedig ennek az ellenkezője az igaz.

Ráadásul a tápegység adapterek hasonlóan néznek ki ugyan, de feladatukat vagy működési területüket tekintve ugyancsak eltérőek. Több fajtája van, és több területen használják. Szükség van rájuk tévéknél, laptopoknál, Led-világitásnál és sok más területen, ahol a kapott áram nem felel meg. Létezik stabilizált és stabilizálatlan stb. tápegység, vagyis vásárlás előtt vagy irány a könyvtár és az internet, vagy ami egyszerűbb és hasznosabb a kérdezés. Ha rosszat veszünk ugyanis, akkor akár a készülék is pórul járhat, és míg egy tápegység csere viszonylag filléres dolog, addig a televízió koránt sem az.