Új Panasonic plazmák

Szintén a Panasonic Magyarország sajtótájékoztatóján leplezték le új plazma TV sorozatukat is.
A rövidesen az Európai Únióban boltokba kerülő készülékek legfontosabb közös jellemzője, a megdöbbentően magas kontrasztarány, ám jó néhány további technikai és kiviteli újítást is belevittek az immár 6. plazma sorozatba.

A piac legsikeresebb képernyői között tartják számon a Panasonic plazma-képernyőket, mely elismerést a lenyűgözően remegésmentes képnek, a gazdag kontrasztnak, a sokkal élénkebb színeknek és a javított fényerőnek köszönhetik. „REAL MACH” a neve annak az egyedülálló új technológiának, amely valóra váltja a tökéletes kép álmát. A kontraszt arányt egy valószínűleg rekordot jelentő 4000:1 értékre javították, míg az 1024 szürke fokozat kivételes képminőséget garantál. Az ezüstös plazma panelek nem csak finom megjelenésűek, de kimagasló rugalmasságuk és alkalmazkodóképességük is megkülönbözteti őket – műszaki és formatervezési szempontból egyaránt. A vásárló igényeinek és kívánságainak maximális kielégítése érdekében a Panasonic a videó áramkörök széles választékával egy új moduláris rendszert kínál. Ezen kívül, az új 6-os sorozat teljes mértékben integrálható az élő környezetbe, saját kívánságának megfelelően, a számos KIT-változat, a külön megvásárolható kiegészítő és a különféle formatervezésű állvány megoldások segítségével.

A Panasonic új 6-os sorozata lélegzetelállító élményt nyújt még a legelkényeztetet-tebb házi mozizóknak is. A plazma-kijelzők kivételes képminőségének alapja az új nagy teljesítményű “REAL MACH” technológia, amely az áramkör, a vezérlő elektro-nika és a digitális jelfeldolgozó szintjén egyaránt működik, így számos szempontból javítja a képi megjelenítést. Az egyedülálló „REAL MACH” rendszer “Real Black“ processzora a készülékek kontraszt arányát akár 4000:1 (TX-42PW6EX) értékig is növeli, és mélyebb, intenzívebb fekete színt biztosít, különösen a sötétebb jelene-teknél. Világos környezeti fényviszonyok esetére a fekete szűrő az első üveg fényát-bocsátásának, így a zavaró fényvisszaverődések minimálisra csökkentésével kima-gasló kontrasztot garantál. Az új REAL MACH plazma panel technológia a „Mach Enhancer” kép-tökéletesítő rendszert alkalmazza, mely folyamatosan elemzi a kép tartalmát és automatikusan módosítja a képi információt, amennyiben az szükséges, ezzel még tisztább, kontúrosabb képet biztosít a házi mozi számára. Ezen felül újon-nan kifejlesztett nagy teljesítményű panelek gondoskodnak a lenyűgöző filmélmény-ről: a színek fényességéhez hangolt, változó szélességű színcellák sokkal természe-tesebb képeket nyújtanak az SD (hagyományos felbontású) és a HD (magas felbon-tású) panelekkel. Az új (magas felbontású) HD panel megújult, ostya-formájú cella-struktúrával rendelkezik. Ez a forradalmi szerkezet megnöveli a rendelkezésre álló foszforréteg felületét, így még magasabb fényerőszint érhető el, mint a hagyomá-nyos HD panelekkel. A 6-os sorozat minden modellje szenzációs 1024 szürkefoko-zattal rendelkezik, hála a “Super Real Gamma“ rendszernek.

Az optimális képmegjelenítést a legmodernebb digitális technológia támogatja. Ilyenek például a beépített sorduplázó és a 3-D progresszív letapogatás, amelyek a részletesebb képalkotást biztosítják. Legyen az egy akciójelenet vagy szerelmes suttogás – a Digital Cinema Reality kiváló megjelenítést garantál, különösen a mozifilmekkel. A C.A.T.S.-rendszer automatikusan a környezeti fényviszonyokhoz igazítja a kontraszt értékét. A különösen széles, 160°-os látószög maga a kényelem. Így kedvenc tv-sorozatát vagy a legújabb DVD filmeket még több barátjával oszthatja meg egyszerre anélkül, hogy a szélen ülők hátrányos helyzetbe kerülnének. Az egyes cellák túlzott igénybevételét egy képernyővédő akadályozza meg, ami így gondoskodik a kijelző hosszú élettartamáról.
A plazma-sorozat high-end modellje, a TH-50PHW6EX, 127 cm átlójú és 16:9 arányú képével igazi mozihangulatot áraszt. A kivételesen magas, 1366 x 768 pixeles felbontás és a 3000:1 kontraszt arány részletgadag képet biztosít ezen az óriási felületen. A nagy felbontású TH-42PHW6EX szintén luxus méretű házi mozi építését teszi lehetővé 16:9 képarányú 106 cm-es képátlójával. Kimagasló, 1024 x 768 pixeles felbontása és 3000:1 kontraszt aránya minden filmrajongó szívét megdobogtatja. A TH-42PW6EX ugyanilyen méretű képátló mellett 852 x 480 pixeles felbontást kínál és 4000:1 kontraszt arányával a modell az első helyen áll.

Az új 6-os sorozattal a Panasonic a formatervezés szerelmeseit és a technológia imádóit egyaránt elkényezteti. Az új moduláris rendszerrel, a különféle állvány lehe-tőségekkel és a külön rendelhető kiegészítőkkel végre egyéni kívánságai és elvárá-sai szerint szabhatja személyre saját moziját. A Panasonic ezért fali és mennyezeti tartókat, alapokat és (mozgatható) állványokat kínál minden plazma-óriáshoz. Az elegáns multi-állvány mellett egy különleges életstílus-állvány is kapható a 42-es modellhez, ami tökéletesen felveszi és továbbviszi a panel vonalainak finom áram-lását. A külön megvásárolható hangsugárzók és a tuner eleganciája szintén vonzza a tekintetet saját házi mozijában. A csatlakoztatási lehetőségek széles skálája szintén a legnagyobb fokú rugalmasságot szolgálja: három különféle fogadóaljzat és négy különböző videó áramkör (tuner-, scart-, kompozit- és komponens videó áramkör) teszi lehetővé minden vásárló számára, hogy kiépítse saját egyénre szabott plazma-megoldását.

A TH-50PHW6EX plazma-panel októbertől kapható a németországi üzletekben, 8.999 Euró áron (ajánlott fogyasztói ár), a TH-42PHW6EX pedig szeptembertől 6.499 Euróért (ajánlott fogyasztói ár). A TH-42PW6EX már megvásárolható 4.599 Euróért (ajánlott fogyasztói ár). Az új KIT-változatokról további információt a www.panasonic.de honlapon találhat.