Csak mert jól néz ki

Ugyan a DVD témához csak annyiba van köze a Liebemann Inc új megjelenítőinek, hogy a számítógépen lejátszott filmeket akár ilyenen keresztül is lehet nézni, mégsem tudtuk kihagyni, hogy ne adjunk róluk hírt az oldalon. Csak mert jól néznek ki…

Maga az ötlet végül is pofon egyszerű, sőt sokan használják ki úgy a több monitort meghajtani képes videokártyákat, hogy egymás mellé teszik a megjelenítőket. Az egymástól független vezérléssel szerelt, és így külön videó kártyával meghajtott integrált megjelenítők mégis egészen új dolognak tűnik. Csak mert jobban néznek ki.

A három képernyőből álló Cinerama Display három modellje 45”, 51” és 57” képátlóval összesítve 3840×1024 felbontást kínál, míg a négy paneles 76” 81” és 96” képátlóval készülő Grand Canyon Display 6400×1200 pixelt jelenít meg. No persze ezek a képátlók kicsit csalókák, hiszen roppant szélesvásznú a kép és az összesített felbontást kicsit rontja az egyes panelek közötti vékony perem. Máshogy leírni viszont nagy ostobaság és egyben alkalmatlansági bizonyítvány is lett volna a cég marketing osztályáról. Csak mert a legjobban így néznek ki.

Az Egyesült Államok beli illetőségű gyártó weboldalán máris megvásárolható megjelenítők ára a kijelzők számától és méretétől függően 1 500 és 17 500 dollár, vagyis 330 ezer és 3 millió 900 ezer forint között mozog. Ami annyira már nem néz jól ki.