TAXI DVD – a jó vétel

A napokban megjelent TAXI DVD -amellett, hogy az első dedikált megjelenés volt- a minőség és az összeállítás terén is a maximumot adja. Egyszerűen megéri megvenni…

A video bitrate szinte végig a maximum környékén mozog, és tömörítési hibának vagy más gondnak még nyoma sincs. Az eredeti francia hang után édes a fülnek a magyar szinkron, ami nem csak 5.1 Dolby Digital hangzásban de DTS-ben (!) is felkerült a lemezre (bár itt el kell mondani, hogy sok különbség nincs hangzásban -gondolom nem keverték újra az egész filmet- de a kisebb tömörítés a sok effektet hordozó jeleneteknél mindenképp nagyobb részletgazdagságot eredményez).

Külön említeném meg -amit még nem tapasztaltam sem itthon, se külföldön megjelent DVD esetében-, hogy a menü alatt is 5.1 AC3 hang van. Olyan is. Szól ahogy kell. De ez az egész filmről elmondható. A werkfilmből sokmindent megtudhatunk a kulisszatitkokról, nem kevésbé szórakoztató módon mint maga a film. Az extrák között helyet kapott több trailer, sőt egy TAXI2 spot is. A kép anamorf szélesvásznú, igy 16:9-es TV-n is élvezetes. A DVDROM tulajok még egy kis autós játékot is kapnak.

Vélemény, hozzászólás?