Minden idők legjobb animációs filmjei

Az animációs filmek megtekintése néha a legjobb módja a pihenésnek és a kikapcsolódásnak a gyerekek számára. Sőt, számos rajzfilm oktatási jelleggel rendelkezik és stimulálja a gyerekek gondolkodását is.

Így neveld a sárkányodat

Így neveld a sárkányodat animációs mesefilm

Azonban egyes animációs filmek nem csak a kicsik számára okozhat örömöt, de a nagyok is kikapcsolhatnak néhány percre. Íme, minden idők legjobb animációs filmjének listája:

  1. Az oroszlánkirály (1994)– a világon a mai napig legjobban teljesítő animációs film 21 évvel ezelőtt került a filmvásznakra és az óta is hódit a kicsik és nagyok között is. Ami a film árbevételét illeti, csak az Egyesült Államokban 312 millió dolláros bevételt hozott az animációs film készítőinek. Összesen ez az összeg 767 millió dollárra rúg.
  2. A szépség és a szörnyeteg (1991) – a csaknem 25 millió dolláros költségvetéssel bíró animációs film minden idők második legjobb rajzfilmének bizonyosult, amit a kicsik még ennyi idő után is előszeretettel néznek meg. A rajzfilm készítőinek csaknem 219 millió dollárt hozott a konyhára.
  3. Wall-E (2008) – Sokunk szívét elrabolta a kicsi robot, akit magára hagytak, majd az animációs film végére kiszabadul magányából és megtalálja a boldogságot. A néhány évvel ezelőtt megjelent animációs filmnek nagy sikere volt világszerte, hiszen több mint 223 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet.
  4. Toy Story 3 (2010) – Ki ne ismerné a játék cowboy, a játék asztronauta és barátaik történetét. A játékok mindig valami izgalmas történetbe bonyolódnak, de a sorozat harmadik része kifejezetten sikeres lett a nézők körében.
  5. Vuk (1981) – a kis Vuk története minden magyar ember számára ismerős lehet, de ki gondolná, hogy a fiatal rókakölyök nem csak hazánkban, de a világon is hódit. Nagy örömünkre szolgál, hogy listánk ötödik helyén említhetjük meg ezt a teljes mértékben magyar vonatkozású rajzfilmet.

A minden idők legjobb animációs filmjeinek tízes listája a következőképpen folytatódik: Macskafogó (1986), Toy story – Játékháború (1995), Fel! (2009), Így neveld a sárkányodat (2010) és végül a Nemo nyomában (2003) animációs filmek.

A legújabb animációs filmek!