Memorex-Sonic kapcsolat

A Sonic Solutions bejelentette, hogy a Memorex a MyDVD programot mellékeli legújabb belső DVD+R/RW meghajtójához. A szoftver segítségével 4,7 GB videó, fotó vagy hanganyag rögzíthető egyetlen DVD+R vagy DVD+RW lemezen.

A Sonic MyDVD az első DVD készítő és szerkesztő program PC-re. Képes analóg is DV videót valós idődben digitalizálni, és azt MPEG-2 formátumra alakítani. A programot olyan egyszerű használni, mint egy videomagnót. A beépített konverter automatikusan a DVD lejátszók számára emészthető formátumra alakítja a bejövő videofájlokat, így a felhasználó biztos lehet abban, hogy a lemez lejátszható lesz mindenhol.

A MyDVD az egyetlen olyan alkalmazás, amely képes közvetlenül a DVD-re digitalizálni (Direct-to-DVD), de képes újraszerkeszthető DVD-t is készíteni. Az Edit-on-DVD technológia teljesen kompatibilis az OpenDVD formátummal, így a korábban elkészített lemezt teljesen át lehet szerkeszteni. Így videónaplók, percrekész prezentációk készíthetőek. A Memorex meghajtója már kapható, ára 380 dollár (95000 Ft) körül van.