DVD-Audio Creator LE

A múlt héten rendezték az International Broadcasting Convention nevű kiállítást, ahol jó néhány DVD-vel és házimozival kapcsolatos terméket jelentettek be a részt vevő cégek. A Sonic Solutions a DVD-Audio Creator LE nevű szoftverrel jelentkezett.

A programot négy éve kezdték el fejleszteni, és az eredmény egy igen erőteljes, grafikus felületű fejlesztőkörnyezet lett. A Sonic Scenarist, a DVD-Creator vagy a DVD Fusion szoftverek segítségével elkészíthető az „univerzális” DVD formátum is, melynek nagy előnye, hogy visszafele kompatíbilis a jelenlegi DVD-Video lejátszókkal. Ekkor nem csak DVD-Audio, hanem DVD-Video tartalom is kerül a lemezre (Dolby Digital, DTS vagy PCM) kódolással.

A DVD-Audio Creator LE egy DVD-Audio lemezen kilenc csoport létrehozását támogatja, és minden csoport 99 hangsávot tartalmazhat. Természetesen képeket, menüket, és CPPM másolásvédelmet is lehet a lemezre tenni. A DVD-Audio lemezeken Meridian Loss Packing, LPCM, DTS, Dolby Digital hangsáv és MPEG-2 videó is elhelyezhető.
A program Windows 2000 operációs rendszer alatt fut, és bármikor továbbfejleszthető az összes funkciót tartalmazó DVD-Audio Creator-ra.

Az október 15-től megvásárolható program 6000 dollárba, azaz mintegy 1,5 millió Ft-ba kerül.