DVD Producer 3.5

A Sonic készíti jelenleg a legtöbb DVD fejlesztéssel kapcsolatos szoftvert. Termékpalettájukon megtalálható az otthoni felhasználóknak szánt, kisebb tudású eszköz és a professzionális programcsomag is. A DVD Producer 3.5 ez utóbbi kategóriába illik.

A szoftver új változata képes valós idejű MPEG kép és Dolby Digital hangtömörítésre, valamint támogatja az OpenDVD szabványt is (az OpenDVD segítségével a már lezárt DVD-Video lemezt lehet újravágni, menükkel, video illetve audio tartalommal bővíteni). A Sonic saját fejlesztésű JumpAnywhere nevű megoldása automatikusan elkészíti a navigációs programot, így felgyorsul a DVD fejlesztése.

A menük készítése is nagyban leegyszerűsödött, mert a program automatikusan elkészíti az animált gombokat, és húzd-ejtsd módszerrel lehet a különböző elemek helyét kijelölni.

A formázó motor pedig – a cég állítása szerint – a legkompatibilisebb image fájlt állítja elő. A DVD-író eszközök támogatása is megoldott. A szoftver önmagában is megvásárolható, de beszerezhető a „minden-egyben” változat is, ahol a program mellett hardveres videodigitalizáló is található a csomagban. A DVD Producer 3.5-s változata 2002. októberben jelenik meg.