Lite-On DVD-lejátszó MPEG-4 kompatibilitással

A Kiss után a Lite-On is olyan DVD-lejátszót dob piacra, amely képes az MPEG-4 kódolású filmet tartalmazó lemezeket is kezelni.

Az LVD-2001 nemcsak az MPEG-4 kompatibilitásával tűnik ki a többi DVD-lejátszó közül, hanem fénykép-böngészőjével és progresszív videokimenetével is. Az MPEG-4 formátum egyre népszerűbb, mert igen kis sávszélességen nagyon jó minőségű videókat lehet továbbítani. A népszerű Divx formátum is egyfajta MPEG-4 implementáció.

A készülék tartalmaz egy univerzális memóriakártya interfészt is, amely a digitális fényképezőgépek által használt kártyákat fogadja (Compact Flash, Smart Media, Memory Stick, SD Card és Multimedia Card kompatibilis). A fényképeket így egyszerűen meg lehet tekinteni a televízión, vagy más, nagy felbontású kijelzőn.

A LVD-2001 a Sigma Designs EM8500 DVD dekóder chipjét tartalmazza, amely a fentiek mellett képes az MP3, a WMA és a Picture CD formátumok kezelésére is. A másodpercenként 150 millió művelet elvégzésére is alkalmas chip 8 bites OSD megjelenítésére képes, azaz a menük 256 színben jeleníthetőek meg. A kimenet váltottsoros és progresszív (YPbPr vagy RGB), és képes a HDTV felbontásnak megfelelően átméretezni a képet a chip. Az EM8500 tartalmaz egy IDE vezérlőt is, így olcsóbb PC-s DVD-meghajtót tartalmazó lejátszókat is lehet gyártani.
A lejátszót 2003 februárjában kezdik gyártani, azt azonban nem tudni, hogy képes lesz-e a Divx videókat tartalmazó lemezek lejátszására.