Mitsubishi HDTV videomagnó

A Mitsubishi Digital Electronics America bemutatta a HDTV készülékekhez fejlesztett digitális VHS rendszerű videomagnóját. A D-VHS készülék képes a digitális TV adások mellett más digitális források felvételére is az IEEE 1394 (FireWire, I.Link) csatolón keresztül. Természetesen az analóg S-VHS jelekkel is megbirkózik., és támogatja a HAVi (Home Audio Video interoperability) technológiát, amely lehetővé teszi az IEEE 1394 interfészen keresztül összekötött hálózatot vezérlését és az 5C másolásvédelem alkalmazását.

A Mitsubishi szerint – bár sok más digitális felvevő rendszer létezik már – ez az első otthoni felhasználóknak szánt videó, amely teljesen feldolgozza a 28,2 megabites adatfolyamot, így fel lehet venni a HDTV adásokat is. A merevlemezes felvevőkkel ellentétben a készülék képes a DTV MPEG2 formátum rögzítésére is, és a kazetta eltehető hosszabb időre is…
A videó egy kazettára több mint két óra anyagot képes felvenni, és jelenleg ez az egyetlen HDTV szabványoknak is megfelelő felvevő, mert a jelenlegi DVD alapú egységek csak az NTSC jeleket rögzítik. Valószínűleg a HDTV adások rögzítésének lehetőségével a DVD felvevők is kezelni fogják a jövőben ezt a formátumot.