Gyorsabb CD-RW/DVD kombó a Toshibától

A Toshiba DVD-olvasója a legtöbb tesztet megnyerte az utóbbi időben, így igen népszerűvé vált a PC tulajdonosok körében. Örökös dilemma, hogy különálló DVD-olvasót és CD-írót vegyünk-e a gépbe, vagy inkább egy kombinált változatot. A Toshiba megoldásánál nem kell kompromisszumot kötnünk – legalábbis ami a sebességet illeti.

A készülék 32-szeresen írja a CD-R, 10-szeresen a CD-RW korongokat. A CD-t 40-szeresen, a DVD-ket pedig 12-szeresen olvassa. Kompatibilis minden létező CD formátummal: CD-R/-RW CD-DA, CD+(E) G, CD-MIDI, CD-ROM, CD-ROM XA, Write/Record Disc MIXED MODE CD, CD-I, CD-I Bridge (Photo-CD, Video-CD), Multi-session CD (Photo-CD, CD-Extra, Portfolio). Kezeli a DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM (!) lemezeket.

Az átlagos elérési idő CD-nél 110, DVD-nél 130 ms. A készülék vízszintesen és függőlegesen is beszerelhető.
Méretek: 41,5 mm x 146 mm x 193 mm. Súlya 1,1 kg. A csomagban a meghajtó mellett a CyberLink PowerDVD DVD-lejátszó, a VOB Instant CD/DVD író szoftvert, rögzítőcsavarokat, IDE és audió kábelt, valamint egy darab CD-R és CD-RW lemezt találunk. A készlet már kapható 130 dolláros (29900 Ft-os) áron.