Mindent-egyben DVD szoftver

A MedioStream, amely CD-vel és DVD-vel kapcsolatos PC-s szoftvereket fejleszt, a Las Vegas-i Comdex 2002 kiállításon bemutatja a régóta várt All-in-One programcsomagot.

A szoftver különlegessége, hogy nem csak a hanggal és a videoval foglalkozik, hanem támogatja az adatmentést is. A NEO TaskBar segítségével minden funkciót (videodigitalizlás, videovágás, videomásolás, fejlett videovágás, adat vagy audió lemez készítés, DVD lejátszás) egy helyről el lehet érni. Minden funkcionális modul saját egyedi felülettel rendelkezik, és minden opció az adott funkcióhoz kötődik. Így a program könnyen kezelhető.

„Szorosan együttműködünk az OEM partnereinkkel, hogy olyan termékeket szállítsunk, melyekre a vásárlóiknak szükségük van. Mindig azt hallottuk ’integrált adat, hang és videó DVD megoldás’” – mondta Gordon Doran, a MedioStream alelnöke. „A neoDVD 4.0-ban bemutatott egyedi NEO TaskBar-ral könnyen elérhetővé tettünk minden funkciót, anélkül, hogy bonyolítottuk volna a használatukat.”

A MedioStream nem csak ezzel a „mindent-egyben” csomaggal az úttörő a piacon, hanem jó néhány más tekintetben is elsők voltak:

Elsőként támogatták az ipari szabványban leírt Video Recording (+VR) formátumot a DVD+RW meghajtóknál. A formátum segítségével a korábban elkészített lemez tartalmát frissíteni lehet, és a szabványoknak köszönhetően a különböző eszközök együtt tudnak működni. Például a PC-n megírt lemezt lehet folytatni a DVD-s videófelveőn, majd az elkészült lemezt PC-n és DVD-lejátszón is meg lehet tekinteni.

Szintén először a MedioStream vezette be a Direct-to-Disc Recording nevű eljárást, amely közvetlenül a DVD-re írja a digitalizáló által rögzített anyagot. Így nincs szükség a merevlemezen létrehozandó imagefájlra sem.
Elsőként készítettek olyan konvertert, amely a DV AVI fájlokat a videó hosszánál kevesebb idő alatt alakította DVD formátumúra.

A MedioStream az egyetlen cég, amely DVD fejlesztő szoftvert kínál a DVD+RW alapú DVD-felvevőkhöz Dolby hang-támogatással.

A neoDVD szoftvert jelenleg a Sony DRU 120A, a Ricoh MP5125A, az AOpen DVRW2412PRO DVD+R/RW meghajtókhoz és az AVerMedia AVerDVD EXMaker analóg digitalizáló kártyájához csomagolják.