Plextor DVD-író NEC belsővel?

A CD-író gyártók királyának tartott Plextor a DVD+R/RW formátumnál kötelezte el magát. Legalábbis erre utal legutóbbi bejelentésük, amely a PX-504A meghajtóról szól.

A belső, ATAPI csatolóval ellátott készülék 4-szeres DVD+R írásra és 2,4-szeres DVD+RW újraírásra képes. A meghajtó mellé csomagolják a Roxio programjait, többek között az Easy CD Creator 5.3 DVD Edtion-t és a PhotoSuite 5 SE-t. Az előbbivel DVD-Video lemezeket is készíthetünk. Az egyszerű kezelőfelülettel a kezdők is elboldogulnak.
Az író természetesen CD-k sütésére is alkalmas: a CR-R lemezeket 16-szoros, a CD-RW-ket pedig 10-szeres sebességgel írja. Az olvasási sebesség 40-szeres.

A PX-504A vízszintesen és függőlegesen is beszerelhető, kompatibilis a Windows 98/98SE/ME/2000/XP operációs rendszerekkel. 2 MB adatpuffert tartalmaz, de természetesen felvértezték pufferkiürülés-kezeléssel is. Az új Plextor író februárban megjelenik, ajánlott végfelhasználói ára 300 dollár (69000 Ft).

Az utóbbi időben elterjedtek olyan pletykák, melyek szerint a Plextor meghajtó belseje valójában egy NEC egység. Ezt hivatalosan nem erősítették meg, de ebben az esetben sem járunk rosszul, mert a NEC írók is igen jó minőségűek (nem is lehetnek mások, ha a Plextor valóban a nevét adja hozzájuk).