A szárítógép működése nagyon egyszerű 

Sokan talán luxusnak tartják beruházni egy szárítógépre, valójában azonban egy nagyon is praktikus készülékről van szó, ami nagymértékben lerövidíti a ruhaszárítás időtartamát. Ráadásul a gépben történő szárításkor nem keletkezik pára, ami gyakran a falak, bútorok penészesedéséhez vezet.

Szárítógép működése

A szárítógép működése végtelenül egyszerű: miután felmelegítette a levegőt, a benne található ventilátor hatására a meleg levegő érintkezik a ruhákkal és az oda-vissza történő áramlás hatására folyamatosan csökkenti a nedvességtartamukat egészen addig, míg teljesen szárazok nem lesznek.

Szárítógép dob

A szárítógép működése abban az esetben lesz kielégítő, ha a kapacitását a mosógéphez igazítjuk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mosógépével megegyező, vagy annál egy kicsivel nagyobb kapacitású szárítógépet érdemes használni a tökéletes végeredmény elérése érdekében. A szárítógépeknek több fajtája is van. A kondenzációs szárítógép működése során a meleg levegőt nem a szabadba engedi, hanem lehűti, a kicsapódott párát pedig összegyűjti. A hőszivattyús szárítógép is hasonlóan működik, az energiafogyasztása viszont lényegesen alacsonyabb, mint a kondenzációsé. Ezért van az, hogy míg az előbbi B, addig a hőszivattyús A, illetve A+ besorolást kap.