A DVD lemez halála

A gyerekek talán nagyon néznek, amikor valamelyik szekrényből előkerül egy régi DVD, és talán még azt is megkérdezik, hogy ezt mire tudjuk használni. Eközben, ha a számítógépeket nézzük, akkor a legújabbak már nem jönnek CD-olvasóval, így kimondhatjuk, hogy a lemezek hivatalosan is meghaltak.

A DVD lemez halála

A mai társadalom az internetre épül, mindent onnan szerez be. Ha zenét akarunk hallgatni, akkor nem kell többé számokat letöltenünk, hanem online tudjuk élvezni. Ehhez vannak ingyenes és előfizetéses lehetőségeink is, ami már minden telefonon rajta van.

Mi lett a filmnézéssel? Ahogy a tévé, úgy a DVD is a háttérbe került, éppen az online szolgáltatók miatt. Hatalmas nevek vannak, ahol minden héten újabbnál újabb filmeket nézhetünk meg. Ráadásul már nem kell hozzá bekapcsolni a gépet, elég, ha megnyitjuk az alkalmazást a telefonunkon, televíziónkon vagy a tabletünkön.

Ha valaki mégis el szeretne raktározni magának valamit, akkor ma már a felhőt használja. Ide bármit fel tudunk tölteni, még azokat a fájlokat is, amiket anno a DVD-n tároltunk. Ha pedig fizikai eszközön akarjuk tudni a legféltettebb kincseinket, akkor inkább a pendrive-ra esik a választásunk.

Igen, a DVD lemezeke hivatalosan is halottak, de legalább kaptunk helyette mást.