Hmm… Csúcsformában 2

A Jackie Chan és Chris Tucker főszereplésével 1998-ban készült nagysikerű akció-vígjáték, a Csúcsformában folytatását már tavaly nyáron bemutatták az amerikai mozik. Magától értetődő dolognak mondható, hogy nekünk várnunk kellett a 2001 októberére kitűzött hazai bemutatóra. Ezt azonban valamilyen oknál fogva akkor törölték. Csak később jött a hír, hogy a New Line Cinema filmjeinek forgalmazását térségünkben átvette a Warner Bros., ami azt jelenti, hogy Magyarországon a Kinowelttől az InterComhoz kerültek a forgalmazás jogai. Ez a Csúcsformában 2 mellett még olyan filmeket értintett/érint, mint A Gyűrűk Ura, a Penge 2, vagy az Austin Powers 3. A hazai mozibemutató viszont most már egészén bizonyos, hogy 2002 február 7-én lesz, azaz végre valahára megnézhetjük a filmet.

Sokan megrendelték az Amerikában december 11-én, vagy az Angliában 2001 december 31-én megjelent DVD. Irigykedjünk rájuk? Ugyanis könnyen elképzelhető, hogy itthon a lemez jóformán csak az amerikai mozipremierre egy évvel jelenik majd meg. Hmm…

Akik már decemberben szert tettek a DVD-re, valószínűleg nem bánták meg, hiszen 6-8000 forintért hozzájuthattak a 8 featurette-et is tartalmazó lemezhez. A dolog természetesen csak rajongókra érvényes, bár valószínűleg mások is el tudnák viselni a magyar (és egyéb) feliratok hiányát. Hogy a film megéri-e mindezt? A Csúcsformában-sorozatnak már készül a harmadik része (a stúdió ráadásul felgyorsította a gyártást), hiszen a bevételek meghaladták a 300 millió dollárt. A Rush Hour-filmek kezdenek azzá válni, amit annak idején a Halálos fegyver-filmek jelentettek.