Drug Wars 2 asztali DVD-re

A Digital Leisure kiadásában megjelent a DVD alapú konzolok (Xbox és PlayStation 2) mellett asztali DVD-n is játszható Drug Wars 2 akciójáték. Az interaktív autósüldözéseket és delaer bandákkal folytatott tűzpárbajokat ígérő program első hallásra több, mint megdöbbentőnek tűnik egy filmlejátszásra tervezett készülékben.

Maga a kiadvány ugyan nem került (még) a DVDcenter kezére, ám a sokat ígérő sajtóközlemény sorai között olvasva viszont kiderült, hogy gyakorlatilag némely lemez extrájaként már megismert technológiával, a kép lejátszásába iktatott választási lehetőségekkel egy változó történetű filmről van szó.

Amit a PC-s verzióban fénypisztollyal, a monitorra lövöldözve intézhet el a játékos, azt a DVD lejátszóban a távirányító iránygombjait nyomkodva, választópontok kijelölésével teheti. Technikai szempontból mindenképpen érdekes és nem egyszerű feladat lehetett létrehozni a szerteágazó és nehezedő feladatokat kínáló játékot, attól azonban nem tartok, hogy a játékprogramok piacáról minden mást kiszorítanának a hasonló programok.