DVD recorder USB csatolón

A Pinnacle Systems legújabb, PCTV eszközének szinte már csak mellékes szolgáltatása, hogy a TV műsor egy ablakban nézhető a monitoron. Az USB2.0 szabvány sebességét kihasználva teljes értékű digitális videó rögzítőt „farag” a PC-ből.

A 200 dollár alatti (kb. 47 000Ft.) áron várható külső egység valós időben tömöríti saját tuner-jétől, vagy a videó bemenetein érkező jeleket MPEG-1 vagy MPEG-2 formátumra, s a mellékelt szoftverekkel a winchester-ről CD-re, vagy DVD-re is rögzítheti a felhasználó. A lemezek természetesen szabványos formátumúak lesznek, így akár asztali lejátszóban is visszanézhetők a felvett programok.

A csatlakoztatás még a legegyszerűbb amerikai tinédzser felhasználóknak sem okozhat problémát, csak az a lényeg, hogy a számítógép valóban USB2.0 portot kínáljon, hiszen az eszköz feladattól függően jóval többet forgalmaz 12Mb/s-nál. Az irányításban a műsorújsághoz hasonló, programozható szoftver mellett vagy helyett távirányító is használható, s természetesen a reklámok átugrására szolgáló time-shifting funkció sem hiányzik a kütyü fegyvertárából.