Digitális laboratórium Hollywood-ban

Matsushita Electric Industrial egy új laboratóriumot nyitott Hollywood-ban, hogy kiszolgálja az amerikai digitális elektronikai piacot és a hálózati szolgáltatásokat.

A cég 300 millió jent fektet be ebben az évben a laborba, amely olyan technológiákat fog kifejleszteni, amely tömöríti és továbbítja a képeket, a zenét az interneten, mobiltelefonokon valamint más digitális eszközökön keresztül. A Panasonic márkanévről jól ismert elektronikai óriáscég képviselője elmondta, hogy a laboratórium Kaliforniában, Universal City-ben található, és szorosan együtt fog működni a hollywood-i filmstúdiókkal valamint más tartalomszolgáltatókkal. Tavaly szeptemberben a Matsushita már kötött egy megállapodást az AT&T-vel, hogy a cég kábelelőfizetőit ellátja digitális set-top boxokkal. Ez egymillió készüléket jelent a következő három évben. A beépített modem segítségével a felhasználók böngészhetik az internetet, emaileket küldhetnek, és vásárolhatnak a TV-n keresztül.

A hollywood-i labor olyan neves cégekkel fog együttműködni, mint a Walt Disney, a Fox Entertainment Group és a Paramount PictureMasayuki Kozuka kutató, aki az új laborban fog dolgozni, elmondta, hogy az amerikai szórakoztatóipar már számít a DVD eladások bevételeire, és most új tartalomtovábbító rendszereket szeretne felhasználni.

Vélemény, hozzászólás?