Újabb infók a Mátrix – Újratöltvéről

A Mátrix – Újratöltve DVD-változatának hétvégi bejelentése világszerte a rajongók körében, de a mi fórumozóink között is több kérdést vetett fel. A Warner Home Video néhány órával ezelőtt sajtótájékoztatót tartott a megjelenés kapcsán, így egy-két dolog szépen kikristályosodott.

A leghasznosabb információk a következők:

Először is kétlemezes kiadásról van szó, amely a várt Digipack csomagolás helyett sima, úgynevezett Armaray-tokokban kerül a boltokba.

A bónusz tartalom hossza (ezek listája megtalálható itt) mintegy 108 perc.

Elvileg egy akció is társul majd a kiadáshoz: ha megveszed a Mátrix – Újratöltve DVD-t és mellé az Animátrixot vagy az első részt, akkor kapsz egy miniposzter-csomagot postán (ez egyelőre csak az amerikaiak számára biztos).

Világszerte október 10 és 17. között lát majd napvilágot a film, azaz legrosszabb esetben három nappal később kapjuk meg a cuccot az amerikaiaknál (de akár meg is előzhetjük majd őket). A hazai megjelenés időpontját a forgalmazó még nem jelentette be.

A soványka extrakínálat miatt többen arra számítanak, hogy hónapokkal, esetleg évekkel később a Warner előáll majd egy felturbózott változattal. Nos, ezt a sajtószóvivők cáfolták, állításuk szerint a stúdió egyelőre nem tervez újabb kiadást. Azt viszont nem tagadták, hogy a Wachowski testvérek egész komoly exkluzív anyagmennyiséggel rendelkeznek, amelynek segítségével egy későbbi überverzió esetén jóval mélyebbre lehetne ásni a Mátrix-univerzumban. Ha netalán valaki nem értené a hivatalos terelést, mindez a következőt jelenti: igen, lesz special edition – nem is olyan nehéz kikövetkeztetni, hogy mikor: a harmadik rész megjelenése után, egy szép díszdobozos trilógia formájában.

Felmerült a kérdés, hogy miért nincs hangkommentár az első lemezen. Nos, a válasz egész egyszerű, Andy és Larry Wachowski ugyanis a Mátrix – Forradalmak utómunkálataival van elfoglalva.

A DTS hangsáv hiányára sajnos senki nem tért ki.