Technikai útmutató az új laptop akku teljesítményének megőrzéséhez

Az újonnan beszerzett notebook illetve laptop akkumulátor teljes kapacitásának megőrzése érdekében azt javasoljuk, hogy olvassa el még-egyszer az akkuhoz mellékelt használati utasítást vagy használja – amennyiben van olyan- a notebook BIOS Set-Up menüben levõ akku kalibráció funkciót (a BIOS-t a gép indításakor lehet behívni).

notebook-akku

A régebbi notebook ill. laptop típusokban a BIOS Set-Up menüben nincs se akku training se akku kalibráció. Ilyen esetekben azt javasoljuk, hogy az új akkun Ön végezze el a kalibrálási folyamatot, az alábbiak szerint:

1. A gyárból kikerülő akkut az áruminőség szempontjából tesztelik, ezzel nincs sok dolgunk. De a teljes kapacitás megőrzése érdekében az új akkut a tényleges használatbavétel előtt minden esetben kalibrálni kell. Ehhez az új akkut csatlakoztassa a notebook-hoz.

2. Az első feltöltés alkalmával a notebookot és az új akkut 8 órán keresztül hagyja feltöltődni úgy, hogy a notebook ne legyen bekapcsolva! FONTOS, hogy az első kalibrálás alkalmával a notebook NE legyen bekapcsolva!

3. A 8 órán át tartó első kalibrációs töltés letelte után húzza ki a notebook-ból a hálózati kábelt. Ezután tegye a notebook-ot akku üzemmódba. (NE dugja be a hálózati kábelt, a készüléket csak akkuról üzemeltesse).

4. A notebook-ot akkuról üzemeltesse mindaddig, míg teljesen le nem merül. Ezután dugja be a hálózati kábelt a notebook-ba és ismét teljesen töltse fel az akkut. A feltöltést követően a notebook a teljes kapacitás 100%-ával működik.

Reméljük ez a kis cikk sokat segített az új notebook akku beüzemelésében.