Drótnélküli projector

A Panasonic projector családjának legújabb tagjának sok kellemetes jellemzője között van egy igen meglepő szolgáltatása is. Felszerelték IEE 802.11b hálózati csatolóval, így megfelelő kártyával ellátott PC-től 100 méteres távolságban, kábeles kapcsolat nélkül képes videó és audio-jelet fogadni. Ráadásul a PT-L712NTE típusjelzésű LCD vetítő nem csak prezentációk megjelenítésében tehet jó szolgálatot.

A projektor videó üzemmódban 760 sort, számítógépes diagramok esetén pedig 1024 x 768 pixelt (XGA) tud megjeleníteni. Kontrasztaránya 400:1 maximális fényereje 1600 ANSI lumen. Ám, amennyiben a sötét környezet miatt nincs szükség a teljes fényintenzitásra, a felhasználó a fénytakarékos üzemmód kiválasztásával mérsékelheti az energiafogyasztást. Ez a beállítás egyben 36-ról 28 decibelre – azaz alig hallható szintre – csökkenti a ventillátorzajt, a fényforrás hasznos élettartamát pedig 4000 órára növeli.

Bár beépített sztereó hangrendszere, A4-s lapnyi területigénye egy notebook társaságában ideális mobilvetítővé teszi, nem feledkeztek meg a plafonra szerelt és hátsó vetítő üzemmódokról. Nagylátószögű optikájának köszönhetően a vászontól 1.8méterre elhelyezve már tisztes méretű és éles képet ad, ráadásul automatikusan képes beállítani a kép trapéz torzítási jellemzőjét, a projector dőlésszögét megmérve.
Ennyi pozitív tulajdonság után egy kicsit letaglózóan hat ára, 1 690 000Ft., ami ugyan kategóriájában bőszen átlagos, de ettől még komoly befektetés.