Okos otthon napjainkban

Egyenlőre még csak külföldön nagy divat az otthon okosítása, ám hazánkban is kezd terjedni ez a fajta újítás.

Okos otthon napjainkban

Már egészen alapvető dolgok is működhetnek okosan, ami hisszük vagy sem, az otthonunkat fejlesztik. Ilyen például a telefonnal irányítható mosógép, de akár a kávégépet is el tudjuk indítani az ágyból, hogy mire kimegyünk, friss reggeli napindító fogadjon. A lámpák távirányítású vezérlése, az ingatlanok riasztó rendszere, a kamerarendszer stb.

Ezek mind az internetről, hálózatról működnek, modernizálva az életünket.

A következő szint lehet pedig, a teljesen okos otthon, ami sokak szerint ijesztő és a filmekben volt látható eddig. Amikor a redőny előre beállított időben húzódik fel és le, a lámpa ugyanígy kapcsolódik napszakhoz igazodóan. A reggeli étel és ital elkészül, igaz előre bekészítés után, a szennyes kimosóik, majd kombinált gép esetén meg is szárítja azt. A ház védelmi rendszere is egy szoftverre van kötve, beépített felületi mobil töltőkkel, és elrejthető televíziókkal. Ezáltal kapva egy teljesen letisztult, könnyen karban tartható otthont, amely tény és való, hogy teljesen elektronikusan üzemeltethető.

A veszély pedig csak annyi, hogy a hekkerek könnyen befolyásolni tudják egy kiszemelt család életét. Ez a jövő, és elég kényelmesnek tűnik.