Hifi alkatrészek

Kevesen tudják, hogy a Hi-Fi, azaz High Fidelity fogalom egy hangtechnikai szabványt takar. A hifi minőségű kép és/vagy hangfelvétel elkészítésekor minden torzítást, zajt és egyéb zavaró tényezőt, az adott kor legmagasabb technikai vívmányainak megfelelően igyekeznek kiszűrni. A szabvány, illetve a felvétel elkészültekor tanúsított gondosság a meghallgatási oldalon a különféle hang- és kép szolgáltató berendezések magas kimeneti minőségét hivatott biztosítani.

Hifi alkatrészek

Hifi berendezések lehetnek lemezjátszók, erősítők, hangfalak, DVD vagy CD játszók, tekercses magnók, szalagos magnók, tunerek, equalizerek és még sok minden más. Minden termékkörön belül számtalan gyártó, számtalan típus és számtalan évjárat van, így kézenfekvő, hogy a hifi alkatrészek árukategória óriási termékkört ölel fel. A szabvány 1973-as bevezetése óta eltelt évtizedek alatt rengeteget változtak a hangtechnikai berendezések, így a nagyon régi típusú cikkekhez már előfordulhat, hogy csak bontott és muzeális alkatrészt kapunk.

Az elektronikus és mechanikus alkatrészek, tekercsek, távirányítók, gombok és potméterek kategóriát hosszan lehetne sorolni. A hangtechnikában az egyik legfontosabb alkatrész-kategória a kábelek és zsinórok csoportja. Ezen az alkatrészen a kibocsájtott minőség nagyon nagy mértékben múlik, ugyanakkor az alkatrészek ára is nagyon széles skálán szóródik. A kábeleken belül számos minőség-, alapanyag- és technológiabeli alcsoport van.

Hi-fi alkatrészeket ebben a webáruházban vásárolhat: www.hifimix.hu