Televízió info

A televízió képek és hangok vételére szolgáló készülék, működése azon alapul, hogy kamera által felvett kép- és hangjelek elektromos jelekké alakítva áramlanak a televízió-vevőkészülék felé – elektromágneses sugárzással vagy kábelen keresztül -, ahol ezek az elektromos jelek visszaalakulnak képpé és hanggá, így válnak nézhető „adássá”, tévéműsorrá. Magyarországon a műsorszórás 1953-ban indult meg, ezt követően a televíziók minden háztartás nélkülözhetetlen kellékeivé nőtték ki magukat.Televízió info

A televíziók története már a múlt században megkezdődött, s az eltelt több mint 100 év során számos technikai fejlesztésen ment keresztül olyannyira, hogy a XX. század végére a televíziók a legnagyobb hatású tömegmédiummá váltak szerte a világon. A szórakoztató elektronikai ipar rohamos tempóban fejlődik, a kezdeti fekete-fehér televízióktól eljutottunk odáig, hogy napjainkban már 3D-s képalkotásra alkalmas televíziók is léteznek.

A technológia fejlesztése a minőséget és ezáltal a televíziózás élményét növeli. A jelenleg elérhető legkorszerűbb televíziók LCD tv, LED tv és PLAZMA tv, melyek a kép- és hangátvitel minél élethűbb képfelbontásbeli megjelenítését tűzték ki célul, számos hasznos funkcióval kiegészítve a hagyományos televíziózást. A hagyományos katódcsöves televíziókhoz képest az LCD televíziók folyadékkristályos megoldással működnek, ezáltal vékonyabb kivitelűek, esztétikus, helybarát megoldást nyújtanak a legkisebb helyiségben is.

LCD tévék hidegkatódos fénycsöves (CCFL) háttérvilágítással működnek, LED háttérvilágítással működő verziójúk az un. LED televíziók. Mindkét típus energia- és környezetbarát, valamint az élménytévézés kedvelt kategóriája. A plazma televíziók technológiailag eltérnek a LED, valamint az LCD televízióktól. Üzemeltetésüknek valamivel nagyobb az energiaigénye, viszont mélyebb, élethűbb fekete színt produkálnak mint az LCD tv és LED tv-k. Ez a különbség abból adódik, hogy a plazma tv-k saját fényt bocsátanak ki, míg az LCD tv-nek és a LED tv-nek külön háttérvilágítása van. Plazma televíziót akkor érdemes venni, ha be tudunk sötétíteni televíziózás közben. Ilyenkor jelentősen jobb színhűséget és mozi élményt nyújt, mint akár az LCD televízió, akár LED tv társai. Termékkínálatunkban megvásárolhatja ezen televízió típusokat. Mivel mindhárom korszerű, modern készülék, a választáskor mérlegelendő tényező a felhasználás helye, köre és az elvárt látvány minősége lehet. Áruválasztékunkban fellelhetőek valamennyi fontos vagy praktikus televízió kiegészítők is, az adapterektől a kábeleken át a 3D szemüvegekig. Fontos odafigyelni televízió vásárlásnál, hogy a 3D szemüveg nem minden esetben van mellékelve a készülékhez. Valamint egyéb kiegészítők például kábelek. A Televízióknak, van egy talpuk amelyen gyárilag állnak, de vannak olyan esetek amikor esztétikusabb a falra szerelni a televízió készüléket, mi erre is nyújtunk megoldást, különböző fali konzolok segítségével professzionálisan fel lehet szerelni televízió készülékünket a falra, vagy plafonra.

LCD televízió

LCD televízió folyadékkristályos képernyőjű tévékészülék. A folyadékkristályos kijelzők őse a kvarcórák szerkezete volt. Az első működő LCD monitor az 1960-as években készült. LCD tv működés elve egyszerű, két átlátszó lap közé folyadékkristályos anyagot helyeznek, mely anyag nyugalmi állapotban a határoló lapok árkozott felületéhez igazodva csavart állapotot vesz fel. LCD tv kijelző első és hátsó oldalára egy-egy polárszűrőt és színszűrőt tesznek, melyek a fény rezgéseit csak meghatározott síkban engedik tovább, s az LCD televízió folyadékkristályos megoldása a rá eső fény rezgési síkját elforgatva jeleníti meg a képpontokat a monitoron.

LCD televízió megjelenésében vékonyabb kivitelű, súlyában könnyebb, mint a hagyományos katódcsöves készülékek. LCD tv – összehasonlítva a klasszikus televíziókkal – a dizájnosabb külsőn túl számos pozitívummal is rendelkezik. Az LCD televízió gyors válaszidejű monitorral, folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, részlet gazdag kontraszttal bír és optimális képfelbontást nyújt. A fogyasztó számára a legfontosabb talán, hogy energiatakarékos, kevesebb áramot fogyasztó megoldás LCD televízió használata.

LED televízió

A LED televízió tulajdonképpen LCD tv, a folyadékkristályos képernyőtechnikát ötvözi a LED megvilágítással. Az első LED televízió a SAMSUNG céghez fűződik, de az elmúlt években számos minőségi szórakoztató elektronikai társaság kínálatában jelentek meg LED televízió készülékek. LED televízió két altípusa: dinamikus RGB LED tv és au Edge LED tv, különbségűk a megvilágítás helyzetéből adódik. Dinamikus RGB LED televízióban a képernyő mögé, Edge LED tv esetében oldalvilágítással, a képernyő széleibe helyezik a fényelosztó panelt. Eredményében mindkét LED televízió típus dinamikus kontrasztaránnyal, széles színskálával jeleníti meg a képet. Az Edge LED tv technológia roppant keskeny készülékek gyártására nyújt lehetőséget, a jelenleg kapható Edge LED televízió típusok kevesebb, mint 2 cm vastagok. A LED televíziók energiafogyasztása minimális, a készülékek élettartama hosszú, a legtakarékosabb megoldást nyújtják.

Plazma televízió

A Plazma televíziók legnagyobb előnye minden egyéb televízió típussal szemben a széles látószög és az, hogy igen mély a fekete szín. Összehasonlítva az LCD tv készülékekkel, a legszembetűnőbb az, hogy a plazma tv kijelzője nem matt, hanem fényes. Plazma tv gyártási technológiájának célja az volt, hogy a három alapszínnek megfelelő képpont fényerejét szabályozni lehessen, így a végeredmény, hogy a plazma tv tökéletes színekkel rendelkező képet ad bármely szögből is nézzük a tv-t.

TV kiegészítők

Tv kiegészítők: a televízió dobozából a gyártó gyakran kihagy bizonyos létfontosságú tartozékokat, mint például csúcsminőségű audio- és videokábeleket, LAN-adaptereket (Wi-Fi), Full HD 3D tévékhez használható 3D szemüvegeket. Továbbá tv kiegészítők: tv kábel, fali konzol, padló állvány, Skype kamera, 3D szemüveg, wireless adapter.

3D szemuveg

A fent megtalálható jobb oldali hifimix fotóra klikkelve többféle alkatrészeket, tartozékokat illetve kábeleket talál televíziókhoz.