Házimozi összekötése TV-vel

A TV-nk, valamint a házimozi összekötésére, csakúgy, mint a házimozi és a számítógép összekötésére sincsenek kőbe véshetően kimondható szabályok, hiszen típustól, gyártótól, és számos egyéb paramétertől függhet, hogy miként tudjuk egységesíteni a rendszereket. Ráadásul sok esetben éppen, hogy apróságokon is múlhat, hogy milyen minőségű lesz a végeredmény.

Házimozi összekötése TV-vel

Vegyünk egy példát. Sokunk háztartásában még mindig megtalálhatóak idősebb, esetleg képcsöves készülékek is, amelyeket ha a mozinkra szeretnénk kötni, akkor ott könnyen lehet, hogy RCA átalakítóra is szükségünk lesz. Viszont ha egy modernebb plazma vagy lcd-készülékről van szó, lehet, hogy elegendő egy hdmi kábel is rendszer felállításához.

Amennyiben bizonytalanok vagyunk az egységesítést illetően, mindenképp érdemes egyrészről vagy a használati útmutató szerint eljárni, vagy szakember segítségét kikérni. Kábel és kábel között is nagy lehet a különbség (nem csak minőségben, hanem árban is), így ha tökéletes audio-vizuális élményre vágyunk, érdemes utána érdeklődni, hogy az igényekhez mérten, melyik termék szolgáltatja a legjobb minőséget.

Meg kell jegyezni, hogy adott esetben az is meghatározhatja az összekötést, hogy milyen formában kapjuk például a televíziós szolgáltatást: kábeles, műholdas stb.). Van-e set top box-unk vagy csak egy egyszerű kábelen keresztül jön-e a jel. Ezt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen ma már számos sporteseményt közvetítenek olyan minőségben, amelyet vétek lenne csak „egyszerű” sztereóban figyelemmel kísérni.

Ha házimozi és Tv összekötéséhez való kábeleket akar vásárolni, a jobb oldali hifimix fotóra klikkelve többféle megteheti. Kollégáink szívesen tanácsot adnak, hogy milyen megoldásokkal oldhatja meg.