Házimozi összekötése számítógéppel

Sok esetben előfordul, hogy PC-nket, vagy laptopunkat szeretnénk összekötni a házimozi rendszerrel, főleg ha azon keresztül kívánunk filmet nézni vagy zenét hallgatni. Nehéz egységesen megfogalmazni, hogy miként lehet abszolválni az egységesítést. Alapvetően nem egy nagy ördöngösség, de mindenképp érdemes utánanézni, hogy miként tudjuk összeállítani a rendszerünket a másik egységgel.

Példa optikai vagy koaxiális összekötésre

Példa optikai vagy koaxiális összekötésre

Berendezés és berendezés között is vannak különbségek, így nem mindegy, hogy egy kompakt készüléket szeretnénk összekötni a gépünkkel vagy egy általunk építettet. Egy kész egységet a hozzá tartozó leírás alapján könnyen össze tudunk dugni a számítógéppel, bár nem biztos, hogy a csomag tartalmazza a megfelelő kábeleket. Amennyiben nem, akkor természetesen egyszerűen be tudjuk szerezni bármilyen híradástechnikával foglalkozó boltban, de ha például egy régebbi gépet, szeretnénk egy újabb egységgel fuzionálni, könnyen lehet, hogy átalakítóra lesz szükségünk. A tökéletes kép- és hangminőség érdekében kikérhetjük szakember segítségét is, hiszen a kábel minősége sem mindegy, hogy milyen.

Házimozi HDMI bemnettel

Házimozi HDMI bemnettel

Ha azonban saját építésű berendezést kívánunk egyesíteni a PC-vel, akkor ott lehet, hogy speciálisabb megoldásra van szükség. Oda kell figyelni arra, hogy milyen bemenettel rendelkezik a készülék, ha szükséges, beszerezni a megfelelő kábeleket. Természetesen az összekötésen túl fontos az is lehet az is, hogy milyen a gépünk hangkártyája, és adott esetben a tökéletes működéshez néhány utólagos beállításra is szükségünk lesz.

A házimozi összekötését PC-vel különböző kábelekkel megoldhatja. Kábeleket vásárolhat a fent jobb oldalon található fényképre kattintva, itt segítséget is kaphat ügyfélszolgálati munkatárstól.