DVD és Blu-Ray házimozi alapfogalmak

A dvd házimozi rendszer az 1990-es években tört be Európába, s napjainkra a modern háztartások alaptartozékává nőtte ki magát. Lényege a hang- és videofelvételek, filmek térhatású hanggal kísért „megjelenítése”, azaz a hallgató minél valóságosabb, élethűbb, dinamikusabb módon élvezheti a látottakat, hallottakat.

Blu-Ray házimozi

A jobb oldalon található fényképre klikkelve házimozi készülékekhez talál alkatrészeket, tartozékokat!

Az elmúlt évtizedek során a mozi akusztikai térhangzást célzó házimozi rendszerek hihetetlen mértékű fejlődésen mentek keresztül, a kezdeti egyszerű analóg típusokat mára komoly technikai szintet képviselő digitális változatok váltották fel. A házimozi rendszerek igazi mozi élményt nyújtanak anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról, mindössze egy nagy képernyős televízió szükséges hozzájuk.

Blu-Ray házimozi

A Blu-ray házimozi tulajdonképpen házimozi rendszer Blu-ray lejátszóval. Blu-ray házimozi rendszer célja a hang- és videofelvételek, filmek térhatású hanggal történő minél valósághűbb megjelenítése, az otthoni moziélmény biztosítása. Blu-ray házimozi igazi mozi akusztikai térhangzást nyújt, különösképpen minél nagyobb képátmérőjű televíziókészülék csatlakoztatásával. Nincs is annál jobb, amikor egy fárasztó nap után elnyújtózhatsz a kanapén, s megnézel egy filmet, mely élmény maximálisan kikapcsol a napi stressz után. A képek a térhangzás révén megelevenednek, ezt nyújtják a legmodernebb Blu-ray házimozi rendszerek. Blu-ray házimozi lejátszó készüléke kompatibilis a DVD lemezekkel is, de nagy tárolókapacitású, ezáltal bármilyen hosszú filmek tökéletes minőségű felvételét tartalmazó Blu-ray lemezek lejátszására is alkalmas.

DVD házimozi

A DVD házimozi tulajdonképpen házimozi rendszer DVD lejátszóval, mely lejátszók filmek mozi élményszerű, hangfelvételek koncerthangzású élethű megjelenítésére alkalmasak. A DVD lejátszók napjaink sikertermékei, szinte minden háztartás nélkülözhetetlen kellékévé nőtték ki magukat, teljesen kiszorítva a hagyományos VHS kazettákat lejátszó videomagnókat. Az 5.1-es hangzást biztosító hangfalak és a lejátszók tökéletes felbontása révén a DVD házimozi rendszerek a minőségi otthoni filmnézés elengedhetetlen tartozékai.